Van 29 september tot en met 1 oktober is weer tijd voor Exxploraxxion!

Exxploraxxion is hét landelijke evenement voor alleen explorers.

Voorheen werd Exxploraxxion en voorgangers, zoals Explosief, georganiseerd als het lustrumevenement voor explorers. Vanaf de uitgifte van het allereerste afdelingsnummer is er tot en met 2013 ieder jaar een lustrumfeest georganiseerd. 

Uit de evaluatie van Exxploraxxion 2013 is gebleken dat explorers behoefte hebben aan een evenement voor hun eigen doelgroep, maar ook aan de mogelijkheid voor elke explorer om dit evenement een keer mee te kunnen maken. Omdat je 3 jaar explorer bent, zal het evenement dus één keer in de drie jaar gehouden moeten worden.

Daarom laten we vanaf nu het lustrumfeest los en organiseren we Exxploraxxion voortaan één keer in de drie jaar. Goed nieuws toch!? 

Tijdens het weekend heb je meer dan genoeg gelegenheid om andere explorers te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Daarnaast zorgen we voor leuke en uitdagende activiteiten, een activiteitenfestival waar je ideeën kan opdoen (en laten zien!) en waar je informatie over Scouting Nederland en andere organisaties kunt inwinnen. Uiteraard zorgen we ook voor een gezellig feestje. 

exxpxx 76